landstil

landstil

søndag 13. november 2011

Farsdag!

Double Chocolate  Cupcakes:



250-300 g mel
150 g kakao
1/2 ts. bakepulver
1,5  ts. natron
3/4 ts. salt
70 g mørk sjokolade 
200 ml kokende varmt vann
250 ml 
kremfløte
1-2 ts. vanilje extract / eller 1 ts. vaniljesukker
2 store egg ( roms-tempererte)
100 ml matolje
350 g sukker
Sett ovnen på 175 C 20 minutter før du steker dem.
Sett fram alle ingrediensene.
Husk at egg skal stå i roms-temperatur minst 1 time før du begynner
Kok opp varmt vann og hell det over sjokoladen
La dette avkjøles i minst 15 minutter før det tilsettes i røra.
Bland mel, natron , salt, bakepulver,  og  100% ekte kakao.
Jeg bruker 100 % ekte kakao for å få best resulat.
Jeg tar  hele blandingen gjennom en sikt så alle klumper blir borte.
Sett det til side så lenge.
Det er veldig viktig at du blander mel, bakepulver og natron  godt sammen med kakao,  dette er avgjørende for hvor høye dine cupcakes blir.
Bland  kremfløte med vanilje extract.
Har du ikke vanilje extract kan vanlig vanilje sukker brukes. Dette skal isåfall blandes i mel-blandingen.
Sett det også til side så lenge.
Begynn med å mikse eggene i cirka 2 minutter til det blir litt skummet.
Ikke mix dette mer enn to minutter.
Reduser hastigheten på mikseren,  og tilsett olje forsiktig under tiden mikseren går.
30 sekunder på lav hastighet, og 30 sekunder på høy hastighet.
Når den varme sjokoladeblandingen er blitt avkjølt, så skal det helles i mikserbollen.
Hell sjokoladeblandingen  veldig sakte i mikserbollen under tiden det  mikses
Videre tilsettes kremfløte-blandingen.
Etterfulgt av sukker.
La dette mikses i kun 2 minutter.
Ta fram slikkepotten din, for nå skal det ikke mikses lengre i maskinen.
Hell i mel/kakao-blandingen og bland det godt sammen med slikkepotten.
Ta en liten smaksprøve på dette stadiet og se hva du syns. Det er viktig med slike tester underveis når man baker.
Hell litt mindre enn 1 iskrem-skje m/røre i disse cupcake formene.
Det blir 24 cupcakes ut av denne oppskriften.
Inn i ovnen på 175 C i cirka 20-25 minutter

Test alltid med en tannpirker om de er klare før de tas ut fra ovnen.
Kremfløte m/ vaniljesukker. Brukte her en Wilton 1 C tipp. 
Fyllet på toppen er samme oppskrift som fyll til gulrotkake.
 Lykke til!

Lagde disse til Farsdag i går;) KNALL GODE;) Fikk oppskriften av en god venn.Takk Gabi;) Disse MÅ du bare prøve å lage.
Ha en strålende Mandag dere;)
Klem fra meg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar